
Basbousa nesten alle arabiske land lager det fra nord afrika , egypt til midtøsten og flere andre land.
Og det er forskjell mellom ingredienser fra land til annet ,men alle bruker semule mel .
Her er min oppsikrift og kake her er ikke hard og ikke myk heller,er ganske søt men du kan bruke mindre sirup.
Den er veldig godt og går fort å lage 🙂
Ingredienser:
For sirup
2 1/2dl sukker
2dl vann
1ts siron
1ts rose vann(kjøpes i utlandske butik)

For basbousa
1dl smør,smeltet
4dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)
2dl fløte
2dl sukker
2dl melkpulver(Heter Nido,finnes hos utlandske butikk ,Eurocash Svergie)
5ss kokosmasse
1ss bakepulver
1ss vaniljesukker
1egg
1/8ts salt(veldig lite)
Mandler, uten skall og delte til to.
Smurt form(jeg bruker 1ss tahina som smør)

Sirup: i en kjele ha sammen vann og sukker ,rør inn og kok opp i 1 minutt

,tilsett sitron og rose vann .La den små koke i 10 minutter .

Legg til side(sirup skal være kaldt når du heller det på kake)

Kake: i en stor bolle bland godt sammen egg,vaniljesukker,smør og fløte(bruk vanlig visp eller vispmikser)

I en annen bolle bland godt sammen semule mel,melk,salt,sukker,kokosmasse og bakepulver.

Bland andre bolle med den første og visp alt sammen.

Hell blandingen i formen

Legg inn blandingen mandler , skjær med kniv til firekant(jeg har gjørte etter steking)

La den hvile i 30 minutter med kjøkkenhåndkle på.

Varm ovnen ved 170c og sett kake inn i midten 30 minutter,til det får lys brun farget.

Ta den ut fra oven og hell over sirup med en gang.

La kake blir kaldt så spis 😀


Ønsker alle dere en god helg 🙂
Fb Her
#hjemmelaget #kake #semule #sirup #søt #helg