Baghrir er en slags pannekake i nord afrika Marokko og Algeria ,disse har ikke noe sukker,melk eller smør i røre men kjempe gode og har en deilig konsistens .Ingrediensene er enkle og samulegryn finnes i de fleste norsk butikker.

Håper at dere kommer å prøve marokkanske pannekaker som serveres med myk smør og honning eller lyssirup 🙂 

Ingredienser: 10-12 stk

2.5dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)

1.5dl hvetemel

5g tørrgjær

1/2ss bakepulver

1/4ts salt

5dl vann ,lunknet

Bland alle tørre ingrediensene sammen i en bolle.

Hell over vannet mens du røre .

Rør litt

Ha røre i en blender og kjør i 4 minutter .

Hell røre igjen i en bolle og dekk med plastfolje ,la den hvile i 15 minutter.

Ser du at den begynte å boble så den er klar,rør med en visp og varm en stekepanne med belegg over middels varme.

Hell litt av røre med en øse ,Fordel røren utover litt med baksiden av øse

Røre begynner å få små bobler.

Ser du a den hvite i midten begynner å forsvinner.

Når den er bare ingen hvite av røre igjen så den er ferdig,det går veldig fort.legg til side og gjør det samme til resten av røre men husk å vispe røre innimellom  .(trenger ikke å bruke noe smør til steking)

Disse pannekakene skal ikke være gyldene.

Konsistensen er lik svamp ,serveres med myk smør og lyssirup eller honning men du kan bruke syltetøy også.Kjempe gode og ble godkjent her hjemme 🙂

Facebook Her

#baghrir #samulegryn #marokkansk