Dette er en typisk asiatisk rett med liten vri  som kalles oransje kylling ,smakte er bare nydelig og enkelt .

Sprø kylling med en deilig sursøt saus .

Hvis du bruker kylling som tilsatt salt så bruk mindre salt.

oyster saus kan sløyfes,og tempuraen kan brukes til kylling ,fisk osv.

Ønsker dere en fin dag 🙂

 

 

Ingredienser:

Olje ,til frityr og steking

800g kyllingbryst ,i biter

Kyllingmarinade:

(1ss oyster sauce

1/2ts salt

1/2ts hvitpepper)

(Tempuraen:

240g hvetemel

3ts bakepulver

1ts salt

2,5dl-3dl vann med kullsyre)

1ss ingefær,revet

1ts hvitløk,presset

1/2ts knust chili flak

1/2dl vårløk,hakket

1ss risvin

1/2dl vann pluss 1ss maisenna ,blandt sammen

Skall av 1/2 appelsin

Saus blandingen:

(3ss soyasaus

3ss vann

1ss oyster saus

1 1/4dl sukker

1/2dl rødvinseddik)

 

Ha oyster saus ,pepper og salt over kyllingen og bland godt.Lrgg til side

Bland alle tempuraen ingrediensene sammen .Settes kaldt 20 minutter før bruk.

Varm oljen ved 190c i en gryte

Ta kyllingen i røre litt omgangen.

Tilsett kyllingen i olje og stek i 4 minutter til de er gylne 

Legges på rist eller ktørkepapir .

Varm en stor kjele eller wok over høy varme ,skru ned varme til middels og tilsett 1ss olje

Tilsett ingefær og hvitløk og rør i 10 sekunder.

Tilsett chili og vårløk,og risvin ,stek i noen sekunder.

Tilsett tsaus blandingen og kok opp,tilsett blandingen av vann og maisenna .

La den små koke i noen minutter til den tyknet.

Rett før servering tilsett kyllingen i sausen og bland godt .Skru ned varmen og rør inn revet appilsinskall.

Eller du kan servere kyllingen og saus til side ,for å beholde de sprø kyllingen.

Serveres med kokt ris ,appelsin skiver  og salat.

 

Dere kan gjerne følge meg på Fb her

#asiatisk #mat #kyling #fritert #saus