
Lubie er de hvite store bønner , de fleste arabiske land lager den .Men jeg har lagt suppe på Algeriske måte sammen med ficelle brød som lages også i Algeria men brødet egentlig fra Frankrike.
Suppe er kjempe godt og enkelt .
Sånn ser ut bønnene ,kan brukes de som er i boks også.

Ingredienser:4-5 personer
2ss smør
250g bønner
300g okse kjøtt , i små biter (Jeg brukt kalve kjøtt )
2 løk, finhakket
3 hvitløksfedd ,finhakket
1 tomat ,uten skinn ,finhakket
1 boks passerte tomater
2ss tomatpure
5dl kylling kraft
1ts syvkrydder , http://alibabasmat.blogg.no/1415030597_hjemmelager_syv_krydd.html
1/2ts paprikapulver
1/2ts spisskummen
Salt
Pepper
1ss fersk koriander,finhakkt,kan sløyfes
For pynt
Olivenolje
Harissa ,en sterk norafrikansk chilisaus
Koriander
Spisskummen
Legg bønnene i vannet overnatta .heller du vannet og vaske under vannet.Kok opp vannet i en stor kjele og ha bønnene i ,la den små koke i 2 -3timer med lokk. til de er myke .Men ikke la de blir most.
Legg de i et dørslag og vaske litt under kaldt vann.(hvis du bruker bønner av boks da trenger du ikke å koke bønnene).Legg til side.

Ha smøret i en gryte på middels varme ,tilsett løken og stek til løken er blank og myk.

Tilsett hvitløk og surre litt.

Tilsett kjøttet.

Og krydder,stekes i 2-3 minutter.

Tilsett tomater.

Og tomatpure.

Stekes i noen minutter.

Ha i passerte tomater,2dl kyllingkraft og koriander.Rør alt sammen
Ha på lokk og la den små koke i 1 time.

Tilsett resten av kyllingkraft og la den små koke med lokk i 1/2 time.

Tilsett bønnene ,smak til med salt og pepper.La den små koke med lokk 1/2 time.

Serveres med ficelle brød Her
Pyntes med hakket koriander,olivenolje ,spisskummen og harisa(harisa er nordafrikansk chilipurre)

Facebook Her
#hjemmelaget #suppe #arabisk #algerisk #bønner #tomat #saus
NAM 😀 ser godt ut 😀
Silje S. Lopez: takk for det 🙂